Коли можна починати огірки консервувати

Диню також консервують шматочками в сиропі. Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки.

Зазвичай сезон консервації розпочинається на початку літа та до другого місяця осені завершується. Проте, якщо ви не встигли наповнити свої комори та льохи зимовими закрутками у жовтні-листопаді ще є час. Ба більше, є продукти, які можна закрити виключно в ці місяці.

Плоди з пошкодженою або частково зіпсованою шкіркою теж слід уникати. Навіть якщо пошкодження видалено та овоч здається придатним та свіжим, у нього можуть проникнути бактерії, що може призвести до вибуху банки.

Консервація помідорів на зиму краще проводити наприкінці серпня, коли помідори повністю визрівають та стають найбільш придатними для збереження та використання у довгі зимові місяці. Рекомендовані дати: 28 серпня, 29 серпня, 30 серпня. Паралельно з помідорами можна закривати огірки, якщо ви ще не встигли цього зробити.

Так, не бажано збирати урожай в дощову погоду, а перед початком консервації потрібно замочувати огірки у воді протягом 3 годин, ретельно промивати овочі. Якщо помічаєте будь-які ознаки гниття – для закрутки бракуйте. Ідеально приготовлена консервація має бути прозорою, але не каламутною.





Коли краще консервувати огірки: влітку чи восени? Чи можна консервувати огірки без оцту? Як довго можна зберігати консервовані огірки? Огірки – це один з найпопулярніших овочів, які ми використовуємо в кулінарії. Їх смак та хрусткість завжди додають особливого смаку в різні страви. Проте, наші свіжі огірки мають обмежений термін зберігання.