Де більше калорій у картоплі чи в бататі

За смаком приготовлений батат нагадує солодку підморожену картоплю, а сирий коренеплід більше схожий на моркву. При цьому робити з ним можна все, що завгодно: смажити, запікати і додавати в каші або салати. І навіть у сирому вигляді він має невисоку калорійність — лише 60 кілокалорій проти 77 кілокалорій у картоплі.23 жовт. 2022 р.

Дослідження доводять, що споживання батату краще підвищує рівень вітаміну А, ніж інші джерела бета-каротину. Тобто його споживання – якісний спосіб знизити ризики дефіциту вітаміну. Покращить травлення. Батат містить вищий рівень клітковини, ніж звичайна картопля.

Батат містить більше крохмалю й майже в три рази більше цукру, ніж звичайна картопля, він дуже повільно підвищує рівень цукру в крові.

Під час термообробки десертні сорти можуть втратити смакові якості, тому такі батати краще їсти у сирому вигляді. Їх необхідно попередньо очистити від шкірки. Плід можна терти на тертці, кусати, як яблуко, або різати будь-яким зручним способом. Свіжі бульби додають до овочевих салатів.

Страви з батату мають ніжну структуру і злегка солодкуватий смак. Солодка картопля батат – це нечастий гість на українському столі, але досить популярний в інших країнах. Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак.

Хворим із цукровим діабетом не рекомендується вживати звичайну картоплю, тому що вона підвищує рівень цукру в крові. Батат має низький глікемічний індекс і показаний людям з цукровим діабетом для приготування гарнірів.





Калорійність картоплі, не піддавався кулінарній обробці, становить 76-80 ккал на 100 гр (1 картоплина середнього розміру містить у собі 140-150 кілокалорій). …