При заморожуванні погіршуються смакові якості багатьох продуктів. У напівфабрикати і заморожені страви додається багато солі, хімічних підсилювачів смаку, жирів.21 вер. 2019 р.
Ці 5 продуктів не можна заморожувати в жодному разі
- Молочні продукти Фахівці кажуть, що все, що складається з молока і не призначене спеціально для морозилки, не слід поміщати в мінусові температури на зберігання. …
- Розморожене м'ясо Заморожувати м'ясо або фарш один раз допустимо. …
- Газовані напої …
- Свіжі овочі …
- Картопля
Пляшки з вином, рідина в скляних банках Рідина має більшу щільність, ніж в твердому стані, і при заморожуванні скло може лопнути. Це відноситься до будь-якої рідини. В процесі заморожування ємність з рідиною може тріснути або навіть вибухнути.
Чому не можна повторно заморожувати рибу і м'ясо Краще не відкладати готування і не відправляти ці продукти знову в морозилку після розморожування, оскільки в них можуть розмножуватися різні бактерії, які здатні нашкодити людині.
У морозильній камері — 0°С або нижче. Тож якщо електрики немає менше 4-х годин, досить просто тримати дверцята холодильника зачиненими. Тоді продукти залишатимуться придатними для вживання до 4-х годин у холодильнику, 48 годин — у повній морозилці, 24 години — у напівпорожній морозилці.
Деякі експерти стверджують, що хліб не можна заморожувати – нібито при заморожуванні змінюється структура крохмалю і він гірше засвоюється.
Дізнайтеся, які заморожені продукти точно варто придбати та зберігати вдома для приготування швидкого обіду або вечері чи економії грошей.