Як правильно варити буряк та моркву

Для повного приготування моркві потрібно варитися приблизно 30 хвилин, а буряк потребує трохи більше часу. Приблизно годину. Варити буряк потрібно в шкірці. Після готовності потримайте коренеплід 10 хвилин в холодній воді.7 серп. 2023 р.

Картопля в мундирі вариться приблизно 20 хвилин, якщо бульби середні, морква – 40-60 хвилин, залежно від розміру. Занадто тонка морква вариться півгодини, але для салату таку зазвичай не варять, тому що незручно чистити та різати.

В обычной кастрюле морковь нужно варить 20-25 минут после того, как вода закипела. Если варить дольше – уйдут все полезные витамины. В пароварке морковь варится не более 30 минут, а в мультиварке ставьте программу на 20 минут.

В такому випадку вам потрібно опустити буряк в уже киплячу воду, додати рослинне масло і не зменшувати вогонь. Після того, як буряк відвариться протягом 30 хвилин, його потрібно різко остудити холодною водою і потримати там 10-15 хвилин. Перепад температури охолодить овоч і дозволить йому дійти до готовності.

Помитий буряк залийте гарячою водою, щоб він був повністю покритий рідиною. Для збереження кольору буряка додайте у воду одну ложку оцту або лимонного соку в розрахунку на 1 л води. Варіть під кришкою 10 хвилин за середньої потужності.

Якщо хочете зварити відразу буряк, моркву і картоплю, наприклад, то кладіть овочі в різні пакети. Кожен пакет залийте по 100 мл води і зав'яжіть вузол. Зверху зробіть кілька дірочок за допомогою зубочистки, щоб пакет не лопнув. Покладіть овочі в пакеті на тарілку відповідного розміру і відправте в мікрохвильовку.





знадобляться — півкіло буряка, вода 1. відібрати буряк — приблизно одного розміру, на дотик тверду і злегка влажноватую. 2. при варінні буряка не потрібно чистити її і зрізати хвостик. Ретельно, за допомогою шорсткою стороною губки, очистіть буряк від землі. 3. у каструлю налити воду і …