Як збільшити шанси на зачаття

Вікно фертильності – це період менструального циклу, в якому ймовірність завагітніти максимальна. Він починається за 5 днів до овуляції і закінчується через кілька днів після неї. Тому бажано починати «працювати» над зачаттям дитини за 2-5 днів до початку овуляції.

Як чоловіку підготуватися до вагітності партнерки

  1. відвідати лікаря уролога-андролога, щоб перевірити показники репродуктивного здоров'я;
  2. відмовитися від алкоголю або скоротити його споживання до 2-4 келихів вина на тиждень;
  3. вживати достатню кількість води;
  4. зменшити споживання шкідливої їжі;

Нормальний термін для настання бажаної вагітності при регулярному сексі без контрацепції – 6-12 місяців. Зачати дитину з першого разу виходить дуже рідко.

Чи можна завагітніти, якщо не оберігатися Вагітністю закінчується далеко не кожен випадок вагінального сексу без контрацепції. Якщо пара ніяк не оберігається, але і не планує секс для вагітності, займаючись ним просто за бажанням, то ймовірність запліднення складає від 15% до 30% за один менструальний цикл.

Запліднення може статися в період від 2 до 12 годин. Отже, після статевого акту в яйцеклітини та сперматозоїду є шанси зустрітися протягом досить тривалого часу. Сперма потрапляє до жіночої піхви та рухається через шийку матки до її порожнини. На це чоловічі статеві клітини витрачають близько 30 хвилин.





Алкоголь– знижує рівень тестостерону і рухливість сперматозоїдів, руйнує голівку сперматозоїда, погіршуючи його здатність проникати глибоко в яйце. Кофеїн– з приводу цього напою думка неоднозначна. Загальноприйнято, що 300 г кави на день (близько 4 філіжанок) – нешкідливо для …