Як зверталися до чоловіків раніше?

Відповідь проста – люди перестали їм відповідати. Наприклад, у минулі часи, використовувалися такі формули титулування: поважним та офіційним зверненням було «милостивий государю, милостива государині». Так зверталися до незнайомих людей, або при раптовому охолодженні чи загостренні стосунків. Jan 15, 2009

Після Жовтневої революції на зміну «государю», «пані», «пану», «пані» прийшло слово «товариш». Воно знімало відмінності по підлозі (так зверталися як до чоловікові, так і до жінки) і за соціальним статусом (оскільки до людини з низьким статусом не можна було звернутися «государь», «пані»).

маркіз або граф – високородний та могутній власник; високоповажний граф/маркіз; Віконт – шляхетний і могутній пан; барон – справжній пан.

«ВАША ВИСОКІСТЬ» – до князів імператорської крові; «ВАША СВІТЛІСТЬ» — до молодших дітей правнуків імператора та його чоловічим нащадкам, і навіть до світлим князям за пожалування; «ВАШЕ СЯЙСТВО» — до князів, графів, герцогів і баронів; «ВАША БЛАГОДІЯ» — до решти дворян.