Як зрозуміти, що закваска слабка?

Хліб на слабкій заквасці буде виглядати більш щільним, можливо, м'якуш його буде сіруватим, гумовим за відчуттями і, найголовніше, у смаку буде відчуватися цей неприємний кисло-гіркий післясмак. Mar 24, 2017

Наприклад, поплавковий тест: налийте води у склянку, ложкою відокремте трохи закваски та помістіть у воду. Якщо тісто тоне, то закваска ще не набрала сили, якщо плаває на поверхні, можна спробувати спекти. Скільки закваски потрібно, щоб вийшов хліб?

Ознаки зрілості заквасок аналогічні дріжджовим напівфабрикатам. Житня або міцна пшенична закваска повинні мати куполоподібний верх і лише починати опадати у центрі. Це час ідеальної зрілості: мікроорганізми вдало підкислили борошно, яке ви їх підгодовували, і тепер готові до виготовлення хліба».

Рідка закваска, Виведена при високій температурі, виділяє більше молочної кислоти, що дозволяє отримати кислий та м'який смак хліба. При низькій температурі виходить густа закваска, що виділяє оцтову кислоту, що дає хлібу більш кислий і твердий смак.