Навіщо потрібне забезпечення заявки?

Забезпечення заявки – встановлена ​​у закупівлі сума, яку потрібно внести під час подання заявки на участь. Забезпечення необхідно замовнику як гарантія того, що учасник є благонадійним та не відмовиться від підписання контракту у разі перемоги.17-Mar-2022

Відповідно до частини 1 статті 44 Закону N 44-ФЗ замовник зобов'язаний встановити вимогу до забезпечення заявок на участь у конкурсах та аукціонах за умови, що початкова (максимальна) ціна контракту перевищує п'ять мільйонів рублів, якщо Урядом Російської Федерації не встановлено інше.

Забезпечення заявки – це певна кількість коштів учасника розміщення замовлення, які блокуються на його рахунку на торговому електронному майданчику як гарантія його участі та достовірності наданої інформації.

Оператор електронного майданчика передає відповідну інформацію до банку, і банк блокує кошти до того моменту, поки не пройде процедура закупівлі, або закупівлю буде скасовано, або відхилено заявка учасника. Кошти, які вносяться як забезпечення заявки, Не залишаються у банку.