Чи потрібно здавати кров на віч для медичної книги

Найбільш поширений аналіз на ВІЛ – це дослідження крові на антитіла до ВІЛ-1 і ВІЛ-2. Зазвичай антитіла до вірусу імунодефіциту людини починають вироблятися через 2-4 тижні після зараження, а метод імуноферментного аналізу дозволяє виявити їх в крові.

Одним із найбільш характерних проявів ВІЛ-інфекції вважають волосисту лейкоплакію язика, яка виникає на бокових поверхнях язика у вигляді поодиноких сіро-білих бляшок до3 смв діаметрі з тонкими кератотичними відростками (у вигляді волосків) на їх поверхні.

Статеві контакти – найбільш розповсюджений шлях передачі вірусу. Тому надійний спосіб запобігти зараження – уникати випадкових статевих контактів, використання презерватива.

Здати аналіз на Антитіла до ВІЛ 1/2 (скринінг), ціна – 342грн.

За останніми даними американської статистики, середній вік смерті ВІЛ-пацієнтів різко зріс порівняно з 1987 роком. Для чоловіків він виріс на 34%: з 37,9 (1987 рік) до 50,8 року (2013). Серед жінок прогрес ще більш разючий – з 35,2 до 49,7 року.





№ 302н на медкнижку (санкнижку) здавати продавцям буде треба: сечу на клінічне дослідження; кров для клінічного дослідження, а також тесту на сифіліс, черевний тиф та РНГА;