У чому найбільше фолієвої кислоти?

Фолієва кислота знаходиться в зелених овочах з листям – салат, капуста, шпинат, броколі, у випічці з борошна грубого помелу, в цитрусових, і в збагачених добавками продуктах.

Фолатом багаті такі харчові продукти, як бобові, спаржа, артишоки, яйця, зелені листові овочі (шпинат, рукола, капуста), буряк, цитрусові, брюссельська капуста, броколі, горіхи та насіння, яловича печінка, зародки пшениці, .

Рівень фолатів в організмі залежить від харчових уподобань, способу приготування їжі та стану шлунково-кишкового тракту. Найбільша кількість фолієвої кислоти міститься в листових овочах (салаті, шпинаті), бобових, грибах, яйцях, м'ясних субпродуктах (у печінці, нирках), дріжджах.

Які продукти багаті фолієвою кислотою?

  1. Бобові.
  2. Спаржа.
  3. Яйця. Включайте до раціону кілька порцій яєць щотижня і Ви підвищите споживання фолієвої кислоти.
  4. Листові зелені. 1 чашка шпинату містить близько 60 мкг.
  5. Буряк. У першій чашці сирого буряка міститься 148 мкг.
  6. Цитрусові. …
  7. Брокколі.
  8. Горіхи.