Як проходить операція з видалення яєчок?

Операція проходить під загальною або місцевою анестезією. Хірург-уролог обробляє антисептичним розчином область мошонки. Далі виконує розріз шкіри та оболонок яєчка. На сім’яний канатик накладається затискач – яєчко відсікається.

Орхіектомія за раку яєчка Зазвичай виконується одностороння радикальна пахова орхіектомія. Лікар видаляє тільки одне яєчко разом із сім’яним канатиком. Після видалення одного яєчка не розвивається безпліддя і не страждає еректильна функція.

Як видаляють яєчка Після обробки операційного поля антисептиком хірург робить невеликий розріз по серединному шву мошонки. Потім через розріз виводиться яєчко з придатком і сім’яним канатиком. На канатик накладається лігатура, після чого він перетинається і яєчко видаляється.

Операції в паховій ділянці (водянка яєчка, крипторхізм), виконані з використанням провідникової анестезії та маскового наркозу, добре переносяться дітьми і не потребують застосування сильних знеболювальних засобів у післяопераційному періоді. Тому діти перебувають у лікарні від доби до трьох.