Скільки можна жити із дисплазією шийки матки

Захворювання розвивається стадійно, перехід між стадіями в середньому займає один-три роки, іноді дисплазія може залишатися стабільною протягом тривалого часу (аж до 10 років). Стадії дисплазії класифікують за ступенем ураження шийки матки.17 лист. 2023 р.

Як швидко прогресує дисплазія шийки матки Швидкість прогресування дисплазії шийки матки може бути різною у різних пацієнтів. У деяких жінок дисплазія може залишитися стабільною протягом тривалого часу або навіть минути сама собою без лікування. В інших вона може прогресувати швидше.

Дисплазія шийки матки розвивається при тривалому перебігу ВПЛ-інфекції. В більшості випадків імунна система знищує ВПЛ самостійно за 1-2 роки.

При цьому шийка та матка після втручання продовжують функціонувати, і жінка може зачати та народити дитину. Якщо важку дисплазію не лікувати, вона зазвичай перетворюється на рак. Реклама: Не варто хвилюватися, коли гінеколог знайде на шийці матки у жінки якісь зміни.

Як швидко розвивається рак шийки матки? Розвиток раку шийки матки залежить від багатьох факторів, тому вказати час складно. Частіше це відбувається досить довго – від передракового стану до ракової пухлини може пройти від 2 до 15 років.

Залежно від глибини ураження епітелію виділяють 3 ступеня тяжкості дисплазії шийки матки: дисплазія 1 ступеня — характеризується ураженням 1/3 епітелію. 2 ступінь дисплазії — уражено 2/3 епітеліального шару. дисплазія шийки матки 3 ступеня — вражений весь епітелій.