Коли згоряє штраф

Згідно зі ст. 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених ст. 300 прим.8 груд. 2021 р.

Для знижки 50% слід оплатити штраф у перші 10 днів з дня фактичного отримання постанови або ж від дня коли ви відмовились отримати таку постанову. У разі сплати понад вказаний строк, знижка не застосовується. Проте протягом 30 днів ви можете оплатити штраф у повному розмірі.

Штрафи за порушення ПДР можуть зникати з "Дії". Якщо ж водій-порушник не сплатить протягом 15 календарних днів, то потім сума подвоюється.

Види порушень ПДР, що фіксуються камерами в Україні Письмове повідомлення про порушення швидкості надходить через 3-5 днів після його фіксації.

Штраф сплачується протягом п'ятнадцяти діб після вручення порушнику постанови про накладення штрафу у відділенні банку України. За наявності підстав, передбачених статтею 258 КУпАП, штраф сплачується на місці правопорушення.

Штраф за порушення ПДР необхідно сплатити протягом 15 днів з дня його винесення. У разі несплати порушником штрафу протягом цього терміну постанова про адміністративне стягнення надсилається до відділу державної виконавчої служби для виконання у примусовому порядку.





Сплатити штрафи за порушення ПДР можна у офіційних застосунках та сервісах МВС 03.08.2022 18:05 Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.