Як зробити самогон без запаху сивухи?

на 1 літр самогону додати 8-10 грамів звичайної (харчової) соди, перемішати, наполягати 20-30 хвилин. Потім знову перемішати і залишити на 10-12 годин. Потім злити верхній шар рідини та видалити осад на дні. Сода добре прибирає сивушні олії, що викликають неприємний запах.

Міцний напій з приємним запахом можна отримати за допомогою додавання в самогон перцю, мускатного горіха, кориці або інших прянощів з високим вмістом глюкозидів та ефірних олій.

У дистилят, що очищається, вливають розчин соди, все ретельно перемішують. Після цього додають марганцівку і залишають розчин на 12 год. Як тільки пройде вказаний час, дистилят зливають з осаду і пропускають через фільтр для питної води.